Навигация

25Май


Изтегли изображение: [1] 

Варна отбелязва Международния ден на младежта

07.08.2014 | 15:29

За поредна година община Варна ще отбележи Международния ден на младежта – 12 август. Инициативата  се координира от Сдружението на младите психолози в България и е част от програмата на Младежкия форум за партньорство с местната власт. Програмата включва представяне на дейностите на различни младежки неправителствени организации, както и динамична Zumba® Фитнес Фиеста. Всички събития се организират в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2017г. 

 

Програма:
16.00 – 20.00 – Сдружение на младите психолози в България организират създаването на Платно с отпечатъци „Летен спомен“. Всеки желаещ може да постави своя цветен отпечатък, лятна мисъл или да обрисува желанията на 30-метрово платно, като инициативата е подготовка за поставяне на Световен рекорд за най-дълго платно с отпечатъци в един ден. 


16.00 – 20.00 – Сдружение „За теб“ организират работилница "Закачки - Занимавки", на която ще се изработват бижута и аксесоари от миди, заедно с доброволци с увреждания. 


16.00 – 20.00 - Сдружение "CRE8" ще вземе участие в Денят на младежта с творческа траш-арт работилница за изработване на различни декорации от отпадъци. Чрез работилницата ще се демонстрира,  че "непотребни" материали като пластмаса и стари стъклени бутилки могат да намерят практично и в същото време естетически издържано приложение в бита ни. Всеки, който желае може да се включи в работилницата и сам да предизвика фантазията си, изработвайки своя декорация.


16.00 – 20.00 – Представяне на програмата „Еразъм +“ 


16.00 – 20.00 - Сдружение „За теб“  ще организират игри за изграждане на толерантност към хора със зрителни увреждания (Пре)открий сетивата си - преминаване през маршрут със затворени очи, опитване на храна и аромати със затворени очи, намиране на определени предмети със затворени очи. 


16:00- 20:00 - Обединен спортен клуб на сляпо-глухите „Вихър” представят спортна брайлова табла и канадска борба. Всеки може да изиграе по една игра и да пробва уменията и силата си.


16:00 - 20:00 – Напиши името си на брайлова азбука с Дори, доброволец към „Сдружение Прозорец към света”.

 

18.00 – 18.30 – Викторина, свързана с програмата „Еразъм +“


18.30 – 20.00 – Zumba ® Фитнес Фиеста с невероятните лицензирани треньори Станимир Иванов (Миро), Милена Попова и Йоанна Петрова . Това е вдъхновяваща и ритмична програма, която използва горещи латино ритми и лесни за следване движения, за да създаде една уникална фитнес програма.


Всички мероприятия ще се проведат в градинката под Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" (Обсерваторията).

19 проекта на Варна

Кметът Благомир Коцев подписа проекти за над 14,5 милиона лева за нови сгради, корпуси и пристройки на училища, детски градини и ясла

Кметът Благомир Коцев подписа проекти за над 14,5 милиона лева за нови сгради, корпуси и пристройки на училища, детски градини и ясла

Кметът на Община Варна Благомир Коцев подписа документите за кандидатстване по програмата на Министерството на образованието и науката...
още виж всички
Сервизна информация

29.01.2024 | 14:43

След ремонта на бул. „Христо Смирненски“ пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране ще има повдигната пешеходна пътека

Повдигната пешеходна пътека ще бъде поставена пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Благовест Сендов” във Варна. Това е решението на проектантите на бул....
виж всички