Навигация

18Фев

Спорт

Спортни бази

Спортните прояви, организирани от Община Варна  и спортно – тренировъчната дейност на спортните клубове се осъществяват на общинските спортни бази, управлявани от ОП „СПОРТ - ВАРНА”.

 

1. Общинският спортно-развлекателен комплекс "Младост

Изграден на близо 40 дка площ, той разполага с две игрища за футбол, едно за волейбол, едно за баскетбол, закрита зимна пързалка, детски кът с езеро и водни колела, велоалея, летен амфитеатър. Детски замък, мини голф игрище, стена за скално катерене, люлки и пързалки предлагат много радостни преживявания на децата. Към спортния комплекс са изградени скейтборд парк и площадка за ролери.

 

2. Спортен комплекс „Технически университет”

Включва футболно игрище със стандартни размери. То има възможност да се поделя на три малки игрища за минифутбол, които могат да се използват едновременно. Игрището е покрито с изкуствена трева. Отделно към спортния комплекс е изградено и баскетболно игрище. 

 

 

3. Общински спортен комплекс „Морска градина”

На неговата площ са изградени футболно игрище, волейболно игрище и тенис корт.

 

 

4. Общински спортен комплекс „Аспарухов парк”

На неговата площ са изградени две игрища за минифутбол, игрище за волейбол, игрище за баскетбол, както и открит паркинг за 17 автомобила.

 

 

5. Общински спортен комплекс „Чайка”

Намира се непосредствено срещу бл.27 в ж.к."Чайка". На територията му са изградени игрище за минифутбол и игрище за баскетбол.

 

 

6. Плувен басейн „Делфини“ 

Предлага един закрит басейн с размери 25 м х 12,5 м, 5 коридора. Дълбочини в двата края 1,80 м на 1,30 м, постоянно присъствие на лекар, дневен бар.

 

 

7. Конна база „Виница“ 

Намира се в края на кв. "Виница". Тук се провеждат тренировки под ръководството и наблюдението на инструктори, а също и състезания. В базата има 4 конюшни.

 

 

8. Плувен комплекс „Приморски“ 

Плувен басейн „Юлиан Русев“. Басейнът е с размери 25/50 м, има модерна станция за пречистване, помещения за допинг контрол. Изградени са съоръжения за достъп на хора с увреждания
Плувен басейн „Алекси Алексиев“ – Съоръжението разполага с кула за скокове и модерен Спа- център. Постоянно присъствие на медицинско лице и спасители.

 

 

9. Спортен комплекс "Простор"

Комплексът разполага със зала по художествена гимнастиа, зала по борба, карате и други бойни спортове, възстановителен център и голяма модерна зала по спортна гимнастика и акробатика. На територията на комплекса е разположен и варненският спортен диспансер. Спортното съоръжение разполага с голям паркинк, както и зала за бокс.