Навигация

30Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17] 

Курсанти от ВВМУ „Н. Вапцаров“ получиха първо офицерско звание

11.08.2019 | 11:36

Тържествена церемония за връчване на дипломите за завършено висше образование и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от ВВМУ „Н. Вапцаров“, випуск „Княз Александър I“, бе проведена днес на Морската гара във Варна. Кметът на Варна Иван Портних връчи парична награда и плакет на отличника на випуска Петър Генов. Празникът, който започна с ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС, е кулминация на тържествата, посветени на 140-та годишнина от създаването на военния флот на Република България.

 

Домакин на събитието бе флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Вапцаров“, а сред официалните лица бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, дипломати и висши военни от състава на въоръжените сили на САЩ, Румъния, Грузия, Турция.

 

Процедурата за закупуване на два многофункционални кораба за Военноморските сили няма да бъде прекратена. Министерството на отбраната ще даде срок за изправяне на офертите. Ако всичко върви нормално, до края на годината трябва да има сключен договор с една от трите фирми, които са участвали - българска, германска и италианска. Това заяви по-късно пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че в момента се обсъждат възможности за придобиване на още два миночистача втора употреба, тъй като в момента в състава на флота има само един. "Това би било изключително добра придобивка за Военноморските сили, тъй като ще позволи изпълнение на всички задачи, които стоят пред този род кораби", коментира той.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички