Навигация

5Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

„Дни на кариерата“ събра отново бизнеса и младите хора във Варна

14.10.2020 | 12:47

Кариерният форум „Дни на кариерата“, организиран от JobTiger, събра отново във Варна представители на бизнеса и млади хора, които търсят реализация в сферите на IT, комуникациите и аутсорсинга. Гост на събитието бе кметът на Варна Иван Портних, а домакин - Светлозар Петров, управител на  JobTiger. 

 

Въпреки кризата, породена от пандемията от коронавирус и довела до повишаване на безработицата и осезаемо намаляване на новите предложения за работа, десетки водещи компании и в момента търсят своите нови служители и стажанти стана ясно на форума.  

 

„Радвам се, че "Дните на кариерата" и тази година събират младите хора и работодателите във Варна – въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени. Този интерес към събитието означава, че има търсене и предлагане на работа във Варна и то в сфери, които гарантират добри доходи – ИТ сектор, комуникации, аутсорсинг. И тази година има напредък в развитието на този вид бизнес в нашия град - софтуерната компания Scale Focus разшири своя офис, а нов отвори Pontica Solutions", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че над 800 нови работни места бяха открити в сферата на IT и аутсорсинга през 2018 г. и 2019 г.  

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

02.12.2020 | 12:00

Съобщение

Общинските спортни бази няма да работят по време на коледните празници - на 24, 25 и 26 декември, съобщават от ОП "Спорт - Варна".   За повече информация -...
виж всички