Навигация

26Май

Спорт

Спортни бази

Спортните прояви, организирани от Община Варна  и спортно – тренировъчната дейност на спортните клубове се осъществяват на общинските спортни бази, управлявани от ОП „СПОРТ - ВАРНА”.

 

1. Общинският спортно-развлекателен комплекс "Младост

Изграден на близо 40 дка площ, той разполага с две игрища за футбол, едно за волейбол, едно за баскетбол, закрита зимна пързалка, детски кът с езеро и водни колела, велоалея, летен амфитеатър. Детски замък, мини голф игрище, стена за скално катерене, люлки и пързалки предлагат много радостни преживявания на децата. Към спортния комплекс са изградени скейтборд парк и площадка за ролери.

 

 

3. Общински спортен комплекс „Морска градина”

На неговата площ са изградени футболно игрище, волейболно игрище и тенис корт.

 

 

4. Общински спортен комплекс „Аспарухов парк”

На неговата площ са изградени две игрища за минифутбол, игрище за волейбол, игрище за баскетбол, както и открит паркинг за 17 автомобила.

 

 

5. Общински спортен комплекс „Чайка”

Намира се непосредствено срещу бл.27 в ж.к."Чайка". На територията му са изградени игрище за минифутбол и игрище за баскетбол.

 

 

6. Плувен басейн „Делфини“ 

Предлага един закрит басейн с размери 25 м х 12,5 м, 5 коридора. Дълбочини в двата края 1,80 м на 1,30 м, постоянно присъствие на лекар, дневен бар.

 

 

7. Конна база „Виница“ 

Намира се в края на кв. "Виница". Тук се провеждат тренировки под ръководството и наблюдението на инструктори, а също и състезания. В базата има 4 конюшни.