Навигация

24Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13] 

Изграждат зарядните станции за новите електробуси във Варна

29.05.2023 | 15:38

Строително-монтажните работи за изграждане на зарядните станции за новите електробуси, доставени по проект „Екологично чист транспорт за Варна“ по ОП „Околна среда“, започнаха. Символична първа копка бе направена в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, директора на „Градски транспорт“ Николай Антонов, ръководителя на проекта Младен Иванов, представители на фирмата изпълнител и на транспортния превозвач. 60-те зарядни станции да бъдат монтирани в депото на „Градски транспорт“, а станциите за бързо зареждане  - на обръщачите на Почивка и „Вл. Варненчик“, обясни Младен Иванов. Според Николай Антонов батериите на автобусите ще издържат около 300 километра. 

 

„Въпреки проблемите, вече сме на финала на този европейски проект, който защитихме по програма от изминалия програмен период. За съжаление, вече три години няма отворена нито една важна оперативна програма от новия програмен период, което не дава възможност на общините да привличат европейски средства", припомни кметът. Реализирането на проекта, който се изпълнява в партньорство с „Градски транспорт“ ЕАД, ще допринесе за намаляване нивата на фини прахови частици и подобряване качеството на атмосферния въздух.

 

60-те електрически автобуси, от които 40 са тип „соло“, бяха доставени преди няколко месеца и след изграждането на зарядните станции ще бъдат пуснати в движение. 

 

До момента Община Варна е реализирала успешно още три проекта, свързани с обновяването на градския транспорт, в рамките на които бяха закупени 85 нови автобуса и 30 тролейбуса.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

21.09.2023 | 16:32

Съобщение

Във връзка с инициативите по повод Европейския ден без автомобили, на 22 септември от 08:00 ч. до 22:00 ч. ще бъде преустановено движението  по цялата дължина на ул. „Охрид“ и по ул. „Цариброд“, в...
виж всички