Навигация

24Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Валидираха пощенска марка по повод 550-годишнината от рождението на Николай Коперник

11.05.2023 | 14:50

Пощенска марка бе валидирана днес в сградата на Националната астрономическа обсерватория с планетариум „Николай Коперник“ във Варна от кмета Иван Портних, директорът на обсерваторията Свежина Димитрова и Елена Белчева, главен специалист в Регионалното управление на „Български пощи“. Така бе даден своеобразен старт на редица събития през месец май, посветени на 550-та годишнина от рождението на патрона на астрономическата обсерватория и планетариум - Николай Коперник, 55-та годишнина от откриването на астрономическия комплекс и 60 години астрономия във Варна. 


"Поздравявам директора на обсерваторията Свежина Димитрова и нейния екип за огромната енергия, за всеотдайността и любовта, с които събуждат любопитството на нашите деца към науката и Космоса. Гордеем се с постиженията на варненските ученици от международни астрономически форуми, на които по традиция те печелят златните отличия!  Желая здраве и успехи на всички! И нека по-често гледаме към звездите", заяви кметът Иван Портних.

 

Марката е в тираж от 4 800 бройки, с номинална стойност 2,7 лева. Тя е дело на Красимир Андреев. По случай годишнината Обсерваторията представя и колекция на филателиста Доно Цветков със заглавие "Човекът, който спря Слънцето".

 

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

21.09.2023 | 16:32

Съобщение

Във връзка с инициативите по повод Европейския ден без автомобили, на 22 септември от 08:00 ч. до 22:00 ч. ще бъде преустановено движението  по цялата дължина на ул. „Охрид“ и по ул. „Цариброд“, в...
виж всички