Навигация

31Янр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

С концерт отбелязаха 30-та годишнина на ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст”

06.12.2022 | 11:54

С голям концерт бе отбелязана 30-та годишнина от създаването на Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст". В програмата участваха възпитаници на социалното заведение, подкрепяни от своите възпитатели и от бурните аплодисменти на зрителите в аулата на Икономическия университет.


"На това вълнуващо събитие думите са излишни, достатъчно е да кажа едно огромно благодаря - за професионализма, енергията, човечността, с които изпълнявате своята мисия вече три десетилетия - да подкрепяте хората със специални потребности. Благодаря на всички, които са съпричастни и помагат.  Нека заедно да продължим да работим за един по-приобщаващ и достъпен свят за най-уязвимите наши съграждани", заяви кметът Иван Портних, който бе гост на събитието. В знак на уважение и признателност той подари специален плакет на  Марияна Христова - Директор на ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст”. 

 

"През всичките тези години сме се научили да падаме и да ставаме и всичко това го дължим на екипа, на родителите, на подкрепата на общината, на дирекция "Социални дейности", на дирекция "Социално подпомагане". От тази година нашето социално семейство се разшири и Комплексът за социални услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания вече има два центъра - този, на който честваме 30-годишнината днес, и в Аспарухово - с ръководител Албена Димитрова. Благодаря на моите момичета, това е екипът, с който се гордея", каза Марияна Христова.


Веднага след това започна програмата, в която участваха възпитаници на социалното заведение - с танци, песни, стихотворения и много настроение.  


Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост ДЦДМУИ  “Св. Йоан Златоуст” е с капацитет 40 места, за потребители на възраст от 7 до 29 г. Той е първият в страната, създаден през 1992 г. В него се предлага комплексна социална услуга за подкрепа на деца и младежи с увреждания. Създадени са условия за общуване, образователна и рехабилитационна дейност.  Многобройни са наградите на неговите възпитаници, спечелени в различни формати,  включително от Националния конкурс за хора с увреждания.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

27.01.2023 | 11:10

Съобщение

Поради неотложен ВиК ремонт маршрутът на автобусни линии 148 и 209 временно ще бъде променен, съобщават от „Градски транспорт“. В събота – 28.01.2023 г., от 09:00 ще бъде...
виж всички