Навигация

17Май


Изтегли изображение: [1] 

Регистрация в „Бюрото по труда“ и НОИ е възможна по електронен път

31.03.2020 | 12:57

Регистрацията в „Бюрото по труда“ и Националния осигурителен институт е възможна по електронен път, както и отлагане на такава в срок до 14 дни след отмяна на извънредното положение, съобщават от „Бюрото по труда“ във Варна.

 

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, хората могат: Да се възползват от отложените срокове до 14 дни след отмяна на извънредното положение; Да се регистрирате по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване) -  през Единен портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция Електронно управление“ чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) или ПИК на НОИ; Да изпратят попълнени заявления до бюро по труда, чрез лицензиран пощенски оператор.

За улеснение при ползването на Системата за сигурно електронно връчване е постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги. Предоставена е онлайн възможност за заявяване на подписи за тези, които все още нямат такъв. Пълна информация за услугите на сайта на Държавна агенция "Електронно управление“ - https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment.

 

В краен случай, ако хората не могат да ползват горните варианти, могат да посетят „Бюрото по труда“, за да се регистрират като търсещо работа лице и там могат да подадат на хартиен носител и заявление за обезщетение, което „Бюрото по труда“ по служебен път ще предостави на НОИ. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

13.05.2021 | 17:24

Съобщение

Във връзка с провеждане на традиционното автомобилно състезание „Рали България 2021“ и състезание „Най-добър млад шофьор на България“, на 14.05.2021 г. от 10 ч. до финала на състезанието (около...
виж всички