Навигация

4Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум

15.10.2021 | 14:08

Конкурсът за облагородяване на междублокови пространства на район "Владислав Варненчик"  - "Пъстро и създадено с любов", бе представен от кмета Николай Костадинов на онлайн международна среща на тема „Приобщаващи градове и райони“. Събитието се организира от побратимения с Варна град Рощок, като идеята е да се постави начало на полезен обмен на информация за включване на гражданите в създаването на по-привлекателна среда за живеене и устойчиво развитие на градските райони.

 

Конкурс "Пъстро и създадено с любов" дава възможност на гражданите да участват лично в превръщането на междублоковите терени в пъстри градинки. Той привлича все повече привърженици, като за последните 3 години има над 50 обединения на етажни собствености, които са били отличени с награди. Инициативата се развива в Програма на община Варна за финансиране на проекти за озеленяване и облагородяване на междублоковите пространства, която стимулира създаването и поддържането на зелена градска среда и в същото време допринася за развитието на социална ангажираност и споделен дух в местните общности.

 

В онлайн срещата се включиха и представители на районни администрации и общински структури от Латвия, Германия, Финландия и САЩ. Участниците от Рига, Турку, Рощок, Рoли (Северна Каролина), които също споделиха добри практики, свързани с развитието на по-отдалечените квартали и засилване на социалното включване. Поканата за участие на Варна в срещата за развитие на приобщаващите градове идва няколко месеца след участието на експерти от община в международна среща в областта на електрическата мобилност и устойчивото развитие, организирана от Рощок, където експерт от община Варна представи проекти, свързани с градската мобилност и обновяването на обществения транспорт.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

01.12.2021 | 16:58

Съобщение

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. ...
виж всички