Навигация

7Дек


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Посланикът на Ирландия бе на посещение в Община Варна

22.11.2022 | 13:57

Посланикът на Република Ирландия в България Н. Пр. Мартина Фийни се срещна днес с Пламена Маринова, зам.-кмет на Община Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град. По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в различни сфери от обществения живот. Пламена Маринова запозна своя гост с основните приоритети на Община Варна за развитието на града - инфраструктура, образование, туризъм, култура, създаването на условия за привличане на фирми от IT сектора.

 

Н. Пр. Мартина Фийни посочи, че Варна има добра градска среда и много квалифицирани млади специалисти, което е причина няколко ирландски компании в сферите на високите технологии да отворят офиси в морската столица. Тя прояви интерес към работата на Медицинския университет, където според нея се обучават над 100 студенти от Ирландия. По време на разговорите бяха обсъдени и възможности ирландски изпълнители да се включат в Международния музикален фестивал „Варненско лято“. 

 

По-късно посланик Мартина Фийни откри пътуваща изложба, посветена на живота и творчеството на ирландския писател Джеймс Джойс във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. 

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

06.12.2022 | 13:57

Съобщение

Поради технически проблем зарядните станции за електромобили няма да работят днес и утре - 06.12 и 07.12.2022 г., съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. Работи се по отстраняване на...
виж всички