Навигация

27Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Открити уроци за деца в Европейската седмица на мобилността

18.09.2020 | 09:37

За поредна година Варна се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда в периода от 16-ти до 22-ри септември. В тази връзка възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ се включиха в активна дискусия, свързана с тазгодишното мото „Избери как да се придвижваш“. Събитието се организира от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна и се провежда съвместно с представители на РИОСВ и Басейнова дирекция „Черноморски район“.

 

Организиран бе открит урок, а учениците получиха чанти, шапки и значки. Предстоят открити уроци още в ЧДГ „Мечтатели“ и СУ „Димчо Дебелянов“.

 

Част от инициативите във Варна са: фото-изложба „Моето семейство, моите приятели – пешеходци с усмивки, любители на безмоторни превозни средства – селфи снимка“. В нея могат да се включат всички варненци и гости на града, а най-добрите фотоси ще бъдат публикувани. Варненчета от детски градини и ясли могат да се включат в изложба на тема „Нарисувай своето превозно средство – велосипед, тротинетка, ролери, скейтборд или друго“. 

 

Повече информация тук

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.10.2020 | 12:24

Съобщение

Част от пода във фоайето на старата сграда на ДГ "Детски свят" в район "Владислав Варненчик" е хлътнал с около 5 см, което е довело до отваряне на фуга между стената и пода, съобщиха от...
виж всички