Навигация

13Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Община Варна се включи във видео среща на Клуба на европейските градове „Страсбург“

17.06.2020 | 11:09

Община Варна участва във видео среща с активисти от Клуба на европейските градове "Страсбург". Морската столица е включена в клуба от 2006 г., а организацията, в която участват над 60 града от Европа, е създадена през 2003 г. Тази година в срещата, посветена на преодоляването на последствията от COVID-19, се включиха и представители на държави от други континенти.

 

Представители на Община Варна – Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“, и Велина Велинова, главен експерт от отдел „Протокол и международно сътрудничество“, споделиха добри практики, свързани с организирането на доброволци, ангажирани с подпомагане на възрастни и самотни хора; обучение на домоуправители за правилно поддържане и дезинфекциране на етажните собствености; работа с хора с увреждания и с хора от третата възраст, включително осигуряване на защитни средства по пощата; обучение на служители от обществения транспорт.

 

Мнения споделиха и участници от Страсбург (Франция), Трикала, Патмос, Хераклион (Гърция); Тбилиси, Кутаиси (Грузия); Познан (Полша); Оломук (Чехия); Никозия (Кипър); Фес (Мароко) и Румъния.

 

По време на видеоразговора бяха обсъдени и възможности за предприемане на общи действия за справяне с коронавируса, включително чрез по-активно използване на европейската мрежа за споделяне на данни и опит. Предложена бе и идея за създаване на обща онлайн платформа за популяризиране на градовете от Клуб "Страсбург", в която ще бъде публикува полезна и подробна информация за подпомагане на туризма във всеки един от тях.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.07.2020 | 15:54

Съобщение

По нареждане на РЗИ-Варна - поради положителни проби за Covid-19 на деца и служители от персонала на ДГ№34 “Лястовичка“ днес 10.07.2020г. детското заведение не работи. Децата и персоналът ще бъдат...
виж всички