Навигация

13Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Нов Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има във Варна

23.06.2020 | 12:38

Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има на ул. „Петко Станов“ 7 във Варна. За целта ще бъде направен основен ремонт на сградата, като строителните дейности включват саниране, подмяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, поставяне на видеонаблюдение. Ще бъдат обособени помещения за почасов отдих, дневна стая, зали за арт- и трудотерапия, физиотерапия и за индивидуална работа. Пред сградата ще има ново дворно пространство с обособени паркоместа за инвалиди. От услугата ще могат да се възползват 40 потребители.

 

Символична първа копка на обекта бе направена днес в присъствието на Коста Базитов, зам.-кмет, директора на дирекция „Социално подпомагане“ Адриана Григорова, ръководителя на проекта Емилия Дякова, директора на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева и представители на фирмата-изпълнител.

 

По проекта ще бъде изграден и нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция, с капацитет 15 места, в район "Владислав Варненчик". Общата стойност на двата обекта е 1,37 млн. лв., от които 941 303 лв. са от ЕС - чрез Европейския фонд за регионално развитие, а останалите средства са национално съфинансиране и собствен принос на Община Варна.


След реализирането на проекта и чрез използване на възможностите, които предлага Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Община Варна ще пристъпи към оборудване и обзавеждане на центровете и създаване на кадрови капацитет за новите услуги.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.07.2020 | 15:54

Съобщение

По нареждане на РЗИ-Варна - поради положителни проби за Covid-19 на деца и служители от персонала на ДГ№34 “Лястовичка“ днес 10.07.2020г. детското заведение не работи. Децата и персоналът ще бъдат...
виж всички