Навигация

24Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Наградиха олимпийския шампион по бокс Ивайло Маринов

04.08.2020 | 14:45

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев наградиха олимпийския шампион по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов по случай неговата 60-та годишнина. Церемонията се състоя пред залите на спортен комплекс "Черно море". Кметът връчи специален почетен плакет, а министърът -т.нар. „венец на победителя“. На церемонията присъстваха още президентът на баскетболен клуб „Черно море Тича“ д-р Георги Ганчев и изпълнителният директор на клуба Саша Топчов, зам.-кметът Коста Базитов, директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, спортисти.   


„За мен е огромна чест да връча най-голямото държавно отличие в областта на спорта на един от най-добрите български спортисти Ивайло Маринов - спортист, който е бил пример за много хора, който е накарал много деца да влязат в залите и по стадионите да се занимават не само с бокс, но и с всички останали спортове. Благодаря му, че остана верен на Варна и на „Черно море“, заяви министър Кралев.

"Варна винаги е била и ще продължава да бъде спортна столица с дългогодишни традиции и престижни отличия на световно ниво. Пример за това е Ивайло Маринов, част от златната спортна история на Варна и на България. Благодаря на цялата спортната общественост за доброто сътрудничество. Вярвам, че заедно ще продължим да работим все така активно за създаването на още по-добри условия за спорт, за да имаме отлични състезатели“, каза кметът Иван Портних.
Ивайло Маринов благодари за подкрепата от страна на държавата и общината и си пожела от неговия клуб да излезе и още един олимпийски шампион.


След церемонията кметът и министърът разгледаха ремонтираната зала „Владислав“ в спортния комплекс. „Водим разговори с ръководството на Обединени спортни клубове „Черно море“, за да може да се отпуснат средства от държавата за реконструкция на покрива и поставяне на топлоизолация и климатизация на другата зала „Христо Борисов“, както и на залата вдигане на тежести. Предполагам, че парите ще стигнат, за да се ремонтира и площадното пространство пред тях, коментира още министърът на спорта Красен Кралев. Ремонтирана със съдействието на Община Варна беше и зала „Приморски“ в спортния комплекс. 

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.09.2020 | 14:42

Съобщение

Веднага след получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. „Княз Борис I“  на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е...
виж всички