Навигация

20Март


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Кметът Иван Портних откри среща на Съюза за стопанска инициатива

08.12.2022 | 12:44

Търсенето на общи решения за взаимодействие между местната власт, академичната общност и бизнеса е важна задача, особено във време на кризи и предизвикателства. Затова приветствам тази среща, която преминава под мотото „Заедно можем повече“. Добър пример в това отношение е каузата Варна - Град на Знанието, която обединява усилията на Община Варна, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, заяви кметът Иван Портних при откриравено на форум, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). На събитието присъства и Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината.

 

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери участниците в срещата, че организацията ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за предприемачите теми. 

 

Съюзът за стопанска инициатива обединява представители на всички сектори и фирми с различен профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза осигуряват общо над 120 хиляди работни места в страната. На форума бяха засегнати няколко основни теми. На първо място – възможностите за защита на интересите на членовете на ССИ в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Друга важна за местния бизнес тема беше свързана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски. Друг фокус на ССИ е насочен към така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които родният бизнес ще може да се възползва.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

02.03.2023 | 17:08

Съобщение

Във връзка с тържественото честване на 145 години от Освобождението на България и издигането на националния флаг, на 03.03.2023 г в интервала от 9:45 часа до приключване на мероприятието /около...
виж всички