Навигация

26Юли


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Посланикът на Кралство Испания бе на посещение в Община Варна

18.06.2021 | 15:28

Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко се срещна днес с Пейчо Пейчев, зам.- кмет на Варна. Дипломатът бе придружаван от Анхел Сантамария, съветник по образователните въпроси. На срещата присъства и почетният консул на Испания във Варна Христо Досев. 

 

Пейчо Пейчев запозна гостите с проектите на Община Варна в сферата на образованието, инфраструктурата и високите технологии, включително с работата по изграждането на новата индустриална зона и проекта за създаване на дигитален хъб. Н. Пр. Алехандро Поланко заяви от своя страна, че Испания работи активно в областта на новите технологии - фотоволтаици, термо солари, ветрогенератори. По време на срещата стана ясно още, че до края на годината посолството ще организира семинар за умни градове, на който ще бъде поканена и Варна. Смятам, че имаме голямо бъдеще за сътрудничество, коментира посланикът. Н. Пр. Алехандро Поланко. Той заяви, че дори в най-лошите моменти на пандемията самолетните връзки между София, Мадрид и Барселона не са били прекъснати, което е дало възможност на много негови сънародници, намиращи се на Балканите, да се приберат у дома. Дипломатът допълни, че туризмът и в двете държави е пострадал от пандемията, през това лято секторът ще започне да се възстановява, но броят на гостите далеч няма да достигне нормалните си нива.

 

На 16 юни във Варна бе открита тематична изложба, организирана от посолството и Държавна агенция "Архиви", посветена на 110 години от установяването на дипломатически отношения между България и Испания.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

26.07.2021 | 10:10

Съобщение

По повод 143 години от Освобождението на Варна, на 27.07.2021 г. (вторник) от 10 ч. до 12 ч. ще бъдат положат венци пред паметника на руските войни в двора на Духовно-просветния център „Св....
виж всички