Навигация

20Окт


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Интерактивна изложба откриват в Градската галерия

05.08.2021 | 15:32

Интерактивна високотехнологична изложба може да бъде видяна в периода от 7-ми до 24-ти август в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Проектът носи името Сonglomerate и е представил България на Световното сценографско квадриенале в Прага PQ2019. Идеята е инициирана от Съюза на българските художници, а в морската столица се реализира с помощта на фонд „Култура“ към Община Варна.


Conglomerate е интерактивен павилион, който съчетава архитектурна инсталация и виртуална изложба. Посредством технологията за добавена реалност (AR) публиката има възможност в реална среда да разглежда скрито съдържание, невидимо с просто око. С помощта на дигитални устройства, предоставени в изложбата, зрителят “сканира” шестоъгълните елементи по стените на кошера и от тях се появяват интерактивни сценични визуализации. 10 от сценографските продукции са заснети с виртуална реалност (VR).


Павилионът представлява внушителна в своя детайл, мащаб и органика архитектурна инсталация, изградена от множество микро пространства, които всеки посетител може да „отвори“ и да разгледа 53 сценични и екранни творби на 46 артиста в 6 категории: Драматичен театър, Кино, Опера, Куклен театър, Танц и Пърформанс. 10 от сценографските продукции са заснети с виртуална реалност (VR). Главен куратор е Огняна Серафимова, със съ-куратори Петър Митев и Ханна Шварц. Вход за възрастни - 2 лв., деца, учащи и пенсионери - 1лв.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

19.10.2021 | 14:36

Съобщение

В срок до 30.11.2021 г. задължените лица могат да подадат декларация за 2022 г., в случаите когато размерът на таксата се определя според количеството на битовите отпадъци, съобщават от дирекция...
виж всички