Навигация

25Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Формация “Атос” с концерт в ГХГ "Борис Георгиев"

23.07.2021 | 10:52

Концерт на формация “Атос” ще се проведе на тази вечер от 19 ч. в Градската художествен агалерия "Борис Георгиев", в рамките на Международния музикален фестивал “Варненско лято”. Поради заболяване на виолончелиста Стефан Хайнемайер,  “Атос” ще се представи с двама музиканти - Анете фон Хен - цигулка и Томас Хопе - пиано. Те ще предложат концерт, чиято първа част ще потопи публиката в немската класика със Соната опус 12 от Бетовен и с Брилянтно рондо на Шуберт. Във втората част ще звучат четири романтични пиеси на Дворжак и Соната №2 от Прокофиев.

“Атос” е създадено през 2003 г. от цигуларката Анете фон Хен, виолончелиста Щефан Хайнемайер и пианиста Томас Хопе с мисията да търси характерното звучене на струнен квартет, постигнато чрез музициране в клавирно трио. През 2007 г. са отличени с наградата за трио Kalichstein-Laredo-Robinson, която им осигурява възможността за 20 концерта в САЩ, сред които и дебютен концерт в Карнеги хол в Ню Йорк.

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център - Варна, със съдействието на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Регионалния исторически музей, Двореца на културата и спорта – Летен театър, Фестивалния и конгресен център, Queen Elisabeth Music Chapel.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

03.09.2021 | 09:29

Съобщение

По повод 136 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани и организации, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър...
виж всички