Навигация

4Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

19.10.2021 | 10:26

Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна в периода от 22-ри октомври до 15-ти ноември. Събитието се организира от дирекция „Култура“ към Община Варна. На всички събития ще се спазват противоепидемични мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, посочват организаторите. 

 

На 22.10, петък, в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" от 18 ч. започва концертът  „Музика за нашето време“ на камерен квартет (кларнет, фагот, контрабас и пиано). Ще звучат трите премиери - „Три улични пиеси“ от Фил Салатe, „Джаз сюита за фагот“ от Кенет Купър, „Ноктюрно“ от Фил Салате, както и Сюита „Кантандо“ от Бил Дъглас, „А ла Албениз“ от Родион Шчедрин.

 

На 23.10, събота, в Католическата църква на ул. „Преслав“ 41 от 11 ч. ще звучи органов концерт „Утешение“ на Янко Маринов, посветен на 210-та годишнина от рождението на Ференц Лист. Янко Маринов е изключителен органист и пианист, изнасял концерти в Австрия, Германия, Словакия, Италия и други европейски сцени. В съботната му органова програма той ще представи творби от Й. С. Бах, Ф. Лист и М. Регер.

 

На 25.10, понеделник, в концертната зала на Военноморския клуб от 18 ч. ще започне концерт на акустичното китарно трио „NOVA“ - Цветан Недялков, Веселин Койчев и Петър Койчев. В програмата са заложени „Банишора форевър“, „Боса Нова“ и „Бетовен“ от Цветан Недялков, „Либер Танго“ от Астор Пиацола, „Буболечки“ и „Подзим съм, мале“ от Веселин Койчев, „Тико Тико“ от Зекиня де Абреу, „Испания“ от Чик Кърия, и др. В същия ден и час в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" предстои представяне на новата книга на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“. Авторката е позната с книгата ѝ  „Живот в скалите“ и сценария за филма „Роза Дамасцена“.

 

На 27.10, сряда, отново в Градската художествена галерия в 18 ч. ще звучи френски джаз, представен от гост-звездата Тибо Фалк - пиано, Александър Леков - бас китара, Емил Пехливанов - барабани и Нейко Бодуров - тромпет. Самият Фалк е учил джаз и популярна музика в Берлин. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито и  наградата на публиката.

 

На 30.10, събота, от 11 ч. в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния оркестър „Анима“.

 

След Деня на народните будители, на 2-ри ноември от 18 ч. артсалонът на Радио Варна ще бъде домакин на изложбата „Дмитрий Шостакович в България“. Освен нея е предвидена и прожекция на кратък филм.

 

На 04.11, от 17,30 ч. в галерия „Аспарухово Арт“ в НЧ „Просвета 1927“ ще бъде представена втората част от стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с уникална резолюция и изумителен рисунък.

 

На 08.11, понеделник, в 17,30 ч. е премиерата на книгата „Анкета с Никола Радев“ на издателство „Славена“,  в арт салона на Радио Варна.

 

На 10.11, сряда, в Градската художествена галерия от 18 ч. е премиерата „Частица любов“ - комедиен спектакъл на Разградския театър, автор и режисьор на пиесата е Андрей Калудов. В главната роля е Гергана Стоянова, със специалното участие на Лъчезар Хальов.

 

На 12.11, петък, отново от 18 ч. в ГХГ "Борис Георгиев", е концертът на клавирното трио Стефан Бояджиев - пиано, Ганчо Ганчев - цигулка и Кремена Христова - виолончело, които ще изпълнят творби на Пипков, Владигеров, Форе, Сен-Санс, Дебюси.

 

На 15.11, в 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще бъде открита изложбата „45 години фотография“ на фоторепортера Красимир Делчев. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

01.12.2021 | 16:58

Съобщение

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. ...
виж всички