Навигация

20Март


Изтегли изображение: [1] 

Експерти обсъдиха работата по модела „Едно към едно“

08.12.2022 | 16:58

Представители на образователни институции във Варна обсъдиха работата по модела „Едно към едно“, при който всеки ученик и преподавател разполага с лично електронно устройство за учене. Експертите дискутираха възможностите за реализиране на изследване, което да установи реалните ползи от този модел - повишени дигитални умения на ученици и учители, ангажиране на родителите в процеса и подобряване на учебната среда, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

Община Варна първа в България създаде целенасочена програма с фокус към модела Едно към едно“. За трета поредна година администрацията подкрепя финансово и организационно общинските училища при внедряване на модела. През учебната 2022/2023 г. тринайсет образователни институции в града, от които 12 общински работят по модела - ОУ “Йордан Йовков“, ОУ "Панайот Волов", VII СУ "Найден Геров", Първа езикова гимназия, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", ОУ "Петко Рачев Славейков", Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", ІV ЕГ "Фр. Ж. Кюри", ОУ "Захари Стоянов", СУ "Пейо Яворов", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Константин Арабаджиев". От началото на годината е факт и Google - референтно училище - Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „Академик Бл. Сендов“.


С внедряването на модела „Едно към едно“ се насърчават интересите на младежите и мотивацията да излагат своите идеи и да предлагат решения на проблеми. Чрез дигитални технологии, учениците имат възможността да влязат в ролята на истински учени и да преминат през процесите на планиране, проучване, наблюдение, експеримент, проверка на фактите, анализ и интерпретация. Концепцията е част от каузата „Варна – град на знанието“, посочват от ресорната дирекция.  

 

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

02.03.2023 | 17:08

Съобщение

Във връзка с тържественото честване на 145 години от Освобождението на България и издигането на националния флаг, на 03.03.2023 г в интервала от 9:45 часа до приключване на мероприятието /около...
виж всички