Навигация

4Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Честит празник на българската азбука, Варна!

24.05.2020 | 12:00

Десетки поздравления и видеообръщения от детски градини, училища, университети, читалища и духовно-просветни центрове изпълниха страницата във фейсбук "Варна празнува 24-ти май", създадена от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Тази година най-красивото шествия в България, което традиционно минава по улиците на Варна, е заменено с послания, клипове и снимки във виртуалното пространство, заради спазване на мерките за безопасност. В специална програма от Варна Българската национална телевизия излъчи репортажи от морската столица, в които бяха припомнени инвестициите в образованието в града - ремонтите на училища, детски градини, изграждането на детски и спортни площадки.


От двора на СУ "Димчо Дебелянов", обновено по европейски проект, поздравления отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви: "Тази година най-българският празник – 24-ти май, ще бъде по-тих. Затова по-силно трябва да се чуят думите на благодарност към нашите учители и дейци на културата, към хората, които създават познание и грамотност!

Благодаря, че в дните на изпитание те бяха и продължават да бъдат с нас и нашите деца. Влязоха във виртуалните класни стаи и аудитории, поканиха в домовете ни изкуството. Така въпреки социалната дистанция, ние останахме заедно. Вярвам в силата на тази заедност. Затова нека в Деня на българската писменост и култура, да си пожелаем да бъдем единни - като 30-те букви от нашата азбука. Нека ценим силата на словото и да го използваме разумно, думите да ни събират, да не ни разделят".

 

Поздравления отправиха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Точно в 11 ч прозвуча празничният звън на камбаните в катедралния храм "Успение Богородично", а след това в небето бяха пуснати 30 балона с буквите от българската азбуката и 30 гълъба.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.06.2020 | 17:04

Съобщение

Във връзка с въвеждане на втория етап от „синята зона“ от 11.06.2020 г до 15.06.2020 г за времето от 08:00 ч до 18:00 часа ще се извършва рехабилитация на пътната настилка на ул. „Никола Кънев“ -...
виж всички