Навигация

20Март


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Варна участва във Форум на местните градове Китай-ЦИЕ

22.12.2022 | 11:47

Варна се включи онлайн във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и страните от Централна и Източна Европа, в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, по покана на побратимения град Нинбо. Целта на срещата бе популяризиране на местния потенциал на градовете и по-активна работа за реализиране на двустранни и многостранни партньорства.


В рамките на събитието Красимира Йорданова, главен експерт в отдел „Протокол и международно сътрудничество“, представи проекти с международно сътрудничество, по които работи Варна, в областта на образованието, туризма, ИКТ, морската индустрия, туризма, културата и младежта. Споделен бе опит в рамките на различни партньорства по европейски проекти и мрежи между градове. Участниците от Китай и Европа се фокусираха върху решаващата роля на сътрудничеството в областта на високите технологии и иновациите като предпоставка за развитие на по-конкурентна икономика и устойчива градска среда. Подчертана бе ключовата роля на партньорствата между градовете като предпоставка за по-ефективно социално-икономическо партньорство и справяне с предизвикателствата на глобалните кризи.


Участието на Варна и Нинбо във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и държавите от ЦИЕ е поредната съвместна инициатива, която затвърждава приятелските връзки между двата побратимени града. В края на месец октомври местните музеи на двата града участваха в уебинар, на който представиха своите колекции и добри практики за дигитализация на културното наследство.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

02.03.2023 | 17:08

Съобщение

Във връзка с тържественото честване на 145 години от Освобождението на България и издигането на националния флаг, на 03.03.2023 г в интервала от 9:45 часа до приключване на мероприятието /около...
виж всички