Навигация

20Март


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Българската морска камара връчи наградите "Св. Никола"

20.12.2022 | 15:03

Българската морска камара връчи традиционните си награди "Св. Никола" за изявен принос в морската индустрия през 2022 година. Целта им е да бъде стимулирано развитието на морското стопанство в областта на корабостроенето, корабоплаването, кораборемонта, пристанищата, морското образование и наука. Церемонията по традиция бе проведена на Никулден по стар стил - 19 декември, а тържеството уважи кметът на Варна Иван Портних.

 

"Изпращаме една нелека година, изправени пред последствията на икономическата и политическата кризи, в условията на нестабилно международно положение. Затова искам да Ви поздравя за усилията, които полагате и се справяте с тези предизвикателства. Добър пример в това отношение е МТГ Делфин, където преди дни започна строителството на втория нов патрулен кораб на ВМС. Надявам, че тази тенденция ще продължи за всички Вас! Важно е инфраструктурни проекти на Варна да продължат - и АМ "Хемус", и АМ "Черно море", изграждането на връзки между с магистрали и пристанищата, индустриалната зона. Всички очакваме стабилност и разум в управлението на държавата, за да продължим да си вършим работата", обърна се към участниците в срещата кметът. Той пожела мирна, здрава и успешна нова година за всички.

 

Наградите бяха връчени от Александър Калчев, председател на УС на БМК. В категорията „Големи предприятия" наградата бе присъдена на „Булмаркет ДМ", в раздел „Средни предприятия" бе отличена на фирма „Хеленика", а в категорията „Малки и микропредприятия" призът получи „Рем мениджмънт". С наградата за образование и наука бе удостоен Институтът по рибни ресурси с Аквариум във Варна. 

 

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

02.03.2023 | 17:08

Съобщение

Във връзка с тържественото честване на 145 години от Освобождението на България и издигането на националния флаг, на 03.03.2023 г в интервала от 9:45 часа до приключване на мероприятието /около...
виж всички