Навигация

19Фев

Всички отбори, класирани в призовата тройка, получиха купи, медали и грамоти, подписани от кмета Иван Портних, както и комплект демонстративни дъски за шахмат.
Изтегли изображение: [1] 

Завършиха Общинските ученически игри по шахмат и хандбал

29.01.2018 | 13:00

Срещите по шахмат и хандбал за ученици от 11-12 клас, част от Общински ученически игри 2017/2018 г., приключиха в събота и неделя, съобщиха от дирекция Спорт". В първата дисциплина при учениците от 5-7 клас за участие се явиха 6 отбора, а във възрастовата група 8-10 клас - 5 отбора. След приключване на състезанията, на принципа всеки срещу всеки, класирането е следното:

 

 

 5-7 клас

1. ОУ „П. Р. Славейков“

2. СУ „Гео Милев“

3. ОУ „Г.С.Раковски"

 

 8-10 клас

1. МГ „Д-р П. Берон“

2. Първа ЕГ

3. ВТГ „Г. С. Раковски“

 

Всички отбори, класирани в призовата тройка, получиха купи, медали и грамоти, подписани от кмета Иван Портних, както и комплект демонстративни дъски за шахмат. Успоредно с това в многофункционална спортна зала Първа езикова гимназия се изиграха и срещите по хандбал за учениците от 11-12 клас юноши и девойки.

 

При юношите в състезанието се включиха 5 отбора. В оспорваната конкуренция във финалния мач между ПГТ „Проф. д-р А. Златаров“ и Професионалнта гимназия по електротехника по-добри се оказаха учениците от гимназията по туризъм, които победиха съперника с резултат 19 на 12. На трето място остана тимът на ВТГ „Г. С. Раковски“.

 

В неделя сили премериха и девойките, възрастова група 11-12 клас, сформирани в 3 отбора. След напрегнати двубои доминиращи се оказаха ученичките от Първа езикова гимназия. Среброто остана за представителките на ПГТ „Проф. д-р А. Златаров“, а бронзовите отличия спечелиха девойките от ПГСАГ „Васил Левски“.

 

Първите отбори в класирането за всички спортове продължават участието си в областните състезания.

 

До 2-ри февруари всички училища трябва да подадат заявка за участие в състезанието „Ученическа купа Варна“, което се провежда в шест вида спорт - мини футбол, волейбол, стрийтбол 3х3, лека атлетика, шахмат, тенис на маса. Цел на проявата е популяризиране на двигателната активност и спорт сред деца и младежи.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.02.2019 | 15:15

Съобщение

Поради повреда на парния котел в ДГ №4 “Теменужка“ на ул. „Шейново“ №18,  детската градина да бъде затворена от 15.02.2019г. за извършване на ремонт, съобщават от дирекция "Образование и младежки...
виж всички