Навигация

4Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии

14.11.2019 | 12:05

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии – ПГСАГ „Васил Левски“ и Варненската търговска гимназия „Г.С.Раковски“ със средства, осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“. Кметът на Варна Иван Портних присъства на символичния старт даден от директорите на двете гимназии на ПГСАГ „Васил Левски“ – Мария Петрова и на ВТГ „Г. С. Раковски“ – Жечка Георгиева. 


В ПГСАГ „Васил Левски“ ще се изпълнят дейности по реконструкция на сградния фонд и прилежащите дворни площи, подновяване на обзавеждането и оборудването. Планира се още подмяна на покрива и част от ВиК и ел. инсталации, външно саниране, боядисване и смяна на подови настилки и дограма. Също така ще бъде изграден външен асансьор. Общо по проекта предстои да бъдат обновени 15 гимназии, от които седем в морския град.

 

Това е поредна стъпка към подобряване на сградния фонд на учебните заведения във Варна. Досега седем училища, три детски градини и две професионални гимназии бяха модернизирани със средства по ОП "Региони в растеж". 

 

На събитието днес присъстваха още районният кмет Христо Христов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, представители на Регионалното управление по образование и на фирмата строител, и учители.

 

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

01.12.2021 | 16:58

Съобщение

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. ...
виж всички