Навигация

22Юли


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово

12.08.2017 | 13:20

Първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“ започна днес – ремонт на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово. На старта на строителните дейности присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов, Николай Нанков, Ивайло Московски, вицепремиерът Красимир Каракачанов, шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.


Строителството, на стойност около 6 млн. лв., предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал море-езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, обясни кметът на Варна Иван Портних. Той благодари на премиера за подкрепата на правителството за район „Аспарухово“ – за изграждането на охранителните канали, за терена на „Рибни ресурси“, както и за съвместната работа по проекта за новото рибарско пристанище.


„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира, персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си. Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат“, каза Бойко Борисов. Той допълни, че е оптимист за изграждането на газовия хъб край Провадия. Анонс беше направен и за предстоящото посещение на френския президент Еманюел Макрон, с който вече били водени разговори за индустриално сътрудничество. „Не е случаен факта, че срещата ще е тук. Искаме Варна да стане перлата на Черноморието“, каза Бойко Борисов.

 
На събитието бяха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, народни представители, районни кметове. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички