Навигация

19Фев


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11] 

Започна ремонтът на булевард "Приморски"

23.01.2018 | 11:12

Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта на бул. “Цар Освободител -  в отсечката от бул. “Княз Борис І“ /Икономическия университет/ до входа на Летния театър, както и трасето на бул. „Приморски“ - от Летния театър до ул. „Ст. „Стамболов“, включително автоподлеза до ФК. Проектът предвижда подмяна на подземната инфраструктура, основен ремонт на пътната настилка, изграждане на нови бордюри и тротоари, подмяна на улично осветление и поставяне на  вертикална пътна сигнализация и маркировка.

 

 „Надяваме се с този ремонт да решим въпроса с дъждовните води, които се събират тук по време на валежи и създават затруднения за трафика. Стойността на обекта е 1,85 млн. лв. и се реализира по ОП „Региони в растеж“, заяви кметът Иван Портних. При подходящи метеорологични условия се очаква рехабилитацията да приключи през април. Догодина е планиран ремонт на останалата част на бул. "Приморски" - от автоподлеза до гаровия площад. "Моля гражданите за търпение и разбиране. Наясно сме, че ремонтите създават трудности, но това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване", каза кметът.

 

Въведена е промяна и в обслужването на градския транспорт - линиите 17А, 20 и 39. Не се обслужват двупосочно автобусни спирки „Д. Дебелянов“, ЖП Гара на пл. „Славейков“, сп. „Басейна“, сп. „Фестивален комплекс“, сп. „Академията“ на бул. „Цар Освободител“.

 

Маршрутът на линия 17 А двупосочно се променя както следва:
След спирка „8-ми декември“ , сп. „Полиграфията“, сп. „Козирката“, сп. „Севастопол“, сп. „Академията“ и продължава по маршрута си.

 

Маршрутът на линия 20 в посока ЖП Гара се променя както следва:
След спирка „Окръжна болница“ ще завива по бул. „Осми Приморски полк“ надясно в посока ЖП Гара и ще обслужва спирки „Пл. Съединение“, „Музея“, „Матроски клуб“, ЖП Гара.

 

Маршрутът на линия 20 в посока Владиславово -  първа спирка ЖП Гара ( от джоба), „Македонски дом“, „Козирката“, „Музея“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ се включва по маршрута си.

 

Маршрутът на линия 39 двупосочно - след спирка „Спортна зала“ продължава по бул. „Княз Борис Първи“, спира на „Академията“, „Севастопол“, „Музея“, „Матроски клуб“, „Полиграфията“ и продължава по утвърдения си маршрут.