Навигация

25Янр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Започна обучение на директори на общински детски градини

18.10.2019 | 12:20

Започна обучение на директори на общински детски градини по програма „Кариерна компетентност“. Проявата се финансира от Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“, и се реализира от хабилитирани преподаватели и експерти от Икономически университет – Варна - доц. д-р Мария Станимирова, ръководител на Център „Кариери и предприемачество“, и гл.ас. д-р Петър Петров. Участниците бяха приветствани от проф. д-р Стоян Стоянов – главен секретар на ИУ. Дейностите се организират от Про Адвайс - лицензирана към Министерството на образование и науката.

 

Програмата има за цел да отговори на потребностите на педагогическите специалисти от кариерно развитие в образователната система. Чрез нея директорите ще обогатят познанията си за лидерски умения и разработване на компетентностен модел в сферата на предучилищното образование, разработване на личен кариерен план и портфолио, в съответствие с промените в наредбата за развитие на педагогическите специалисти.

 

По време на събитието директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова връчи монета на Община Варна на директори на детски градини - Алис Испенджиян, Теменужка Иванова, Тина Боянова и Дора Михова за всеотдаен и достоен труд в системата на предучилищното образование.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

09.01.2020 | 14:32

Съобщение

Във връзка със строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. "Васил Левски“ с ул. "Девня" се налага временно затваряне на част от платното за движение във временното кръгово в края на...
виж всички