Навигация

4Авг

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9] 

Връчиха наградите на победителите в МФФ „Любовта е лудост“

31.08.2019 | 11:00

Българският филм „Пътуващо кино“, с режисьор Илия Костов, който направи своя дебют на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“, спечели наградата на Община Варна. Тя бе връчена от кмета Иван Портних на тържествена церемония в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. „Нека има повече българско кино, което може да бъде снимано и тук, във Варна, защото морската столица е вдъхновяваща“, заяви кметът и припомни, че през последните години градът влезе в няколко филми и сериали на български творци, сред които „18% сиво“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев, „Бензин“, „Господин Х и морето“, „Диви и щастливи“.

 

„Не е необходимо да бъдеш част от журито, за да обичаш и разбираш комедията, но се оказа, че е достатъчно да си варненец, за да разбереш, че комедията е единственото нещо, което може искрено да те разплаче. Считам, че с тази награда Варна ме припознава за свой съгражданин, за което благодаря!“, каза режисьорът и сценарист на филма Илия Костов. В „Пътуващо кино“ участват актьорите Катерина Евро, Любен Чаталов, Юри Ангелов, Васил Банов, Васил Василев-Зуека и др.

 

Голямата награда „Златна Афродита“ е за филма „Цигуларката“ на режисьора Пааво Вестерберг. Специалната награда на журито за най-добър режисьор получи филмът „Най-красивата двойка“ с режисьор  Свен Тадикен. Наградата за най-добра мъжка роля - Максимилиан Брукнер, за ролята му във филма „Най-красивата двойка“ на режисьора Свен Тадикен. Наградата за най-добра женска роля - Мария Леон, за ролята й във филма „Без край“ с режисьори Сезар Естебан Аленда и Хосе Естебан Аленда. Наградата на младежкото жури - „Обичам те, Бойдин“ на режисьора  Борислав Михайловски. Наградата „Горчива чаша“ на Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“ е за документалния филм „Формулата на Тео“ на режисьора Николай Василев. Наградата на гилдия „Критика“ към СБФД – за „Цигуларката“ на режисьора Пааво Вестерберг. Наградата на Съюза на българските филмови дейци -  за „Без мен“ на режисьора Кирил Плетньов. Почетен диплом получи Борис Луканов за ролята му във филма „Пътуващо кино“. Председател на межуднародното жури на фестивала е Виктор Чучков, а домакини – директорът на ММФ „Любовта е лудост“ проф. Александър Грозев и Тошко Гяуров, директор на Фестивалния и конгресен център.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

24.07.2020 | 11:29

Съобщение

По повод 27-ми юли - Ден на Освобождението на Варна, от 09.00 до 10.30 ч. всички граждани, които желаят, могат да поднесат цветя пред Паметника на руските войски в двора на Духовно-просветния...
виж всички