Навигация

27Март


Изтегли изображение: [1] 

Велопаркинги с 900 места ще бъдат направени тази година във Варна

27.01.2015 | 13:45

Велопаркинги с близо 900 места ще бъдат направени във Варна т.г. С цел осигуряване на висока степен на сигурност, те ще бъдат снабдени с видеонаблюдение и контрол на достъп. Като допълнение  ще бъдат изградени стендове за бърз ремонт на велосипеда, wi-fi точки, указателни табели и карти, като някои от тях ще предлагат възможност и за зареждане батериите на електрически велосипеди. Инициативата е по проект „MOBISEC - мобилни инициативи за устойчиви европейски общности“,на стойност 115 000 евро, по който община Варна е партньор с Черноморската Регионална Агенция за Развитие на Енергията, съобщи Анка Николова, директор на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.

 

Кметът Иван Портних вече е внесъл предложение в ОбС за осигуряване на общински терени за изграждането на велопаркингите. Част от набелязаните пунктове са районите около плувен комплекс „Приморски“, Дворецът на културата и спорта, плажната алея, районът около  Мебелната палата,в  кметство Аспарухово и др. Към момента във Варна съществуват 52 велопаркинги с около 453 места, предимно в районите на супермаркети, учебни заведения, обществени сгради.

 

Отделно по проект "Интегриран градски транспорт" в морската столица ще бъдат изградени три трасета за велоалеи с обща дължина – 14,5 км.; съоръжения за паркиране на велосипеди - 50 бр., всяко с 8 до 12 места, т.е. близо още 600 места, както и провеждане на информационна кампания за насърчаване на колоезденето.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

24.03.2023 | 16:34

Съобщение

Във връзка с тържественото отбелязване на 110 годишнината от превземането на Одринската крепост от Българската армия по време на Освободителната Балканска война, на 26.03.2023 г. от 10:30 ч. до...
виж всички