Навигация

24Ноем


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10] 

Варна отбеляза 132 години от Съединението на България

06.09.2017 | 12:24

Варна отбеляза 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тържествата започнаха с полагане на цветя пред паметната плоча на Княз Александър Батенберг на пл. "Независимост", където през 1885 г. князът обявява "„Българи! Южна България от днес се присъединява към Северна България. Да подкрепим с оръжие в ръка това народно дело!”.

 
Оттам тръгна шествие, водено от представителния духов оркестър на ВМС, до паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където беше отслужена заупокойна молитва. Венци и цветя в знак на признателност положиха зам.-кметът на Варна Коста Базитов, областният управител Стоян Пасев, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, началникът на щаба на ВМС кап. I ранг Георги Пенев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Даниел Пашов, народни представители, районни кметове, представители на Варненска и Великопреславска митрополия, почетни консули, много граждани. 


Празничната програма продължава с концерта на представителния духов оркестър на ВМС на входа на Морската градина, който е с начален час 18.00ч.  

16 проекта на Варна

Варна - Европейска младежка столица 2017

Варна - Европейска младежка столица 2017

Фокусът е поставен в сферата на социалните иновации и по-специално върху развитието на социалното предприемачество, разглеждано като инструмент...
още виж всички
Сервизна информация

09.11.2017 | 16:45

Съобщение

Във връзка със заснемането на филмов проект на 10-ти ноември за времето от 6:00 часа  до 09:00 часа ще бъде преустановено движението на автомобили на ул. „Шипка“ – в частта от кръстовището с бул....
виж всички