Навигация

24Май


Изтегли изображение: [1] 

„Варна Лит“ събира семейни истории

12.03.2019 | 16:51

Международният литературен фестивал „Варна Лит 2019“ отправя  предизвикателство към учениците на Варна – конкурс „ Големи и малки семейни истории“. Целта на надпреварата е да провокира децата да научат повече за семейната си история. Очаква се участниците да разкажат спомени за роднини герои от войната, прочути спортисти или обичани учители, оперни певици, смели акушерки или всеотдайни многодетни майки и други интересни семейни истории.

 

20-ти май е крайната дата за участие с разказ, есе, стихотворение или песен. Произведенията трябва да се изпратят на e-mail: contest@varnalit.com, със заглавие „Големи и малки семейни истории“. 


Най-вълнуващите от тях ще бъдат прочетени пред публика от актьори, музиканти и журналисти в края на месец май в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Авторите на селектираните творби ще получат подаръци и възможност за участие в работилница по творческо писане с популярен автор.


Пълният регламент за участие може да бъде намерен тук.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.05.2019 | 16:51

Съобщение

Във връзка с провеждането на избори за членове на Европейския парламент на 26-ти май 2019 г. се забранява продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други...
виж всички