Навигация

22Авг


Изтегли изображение: [1] 

В три училища започват мащабни ремонти по европейски проект

11.10.2017 | 11:24

До месец и половина предстои да започне реконструкцията и строително-монтажните работи в 3 от общо 10-те училища и детски градини, по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лв., а крайният срок за приключване на всички обекти е юни 2019 г. 


Първите три учебни заведения, в които ще започнат ремонтните дейности след приключване на тръжните процедури, са: Първо основно училище, 7 СУ „Найден Геров“ и ОУ „Константин Арабаджиев“. В тях предстои укрепване и саниране на сградите, подмяна на дограма, на ел., ВиК и отоплителни инсталации, ремонт на покривни пространства и др., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.


По време на ремонтните дейности се предвижда учениците от Първо основно училище да бъдат преместени в СУ „П. Кр. Яворов“. След приключване на строително-монтажните работи, ще последва обратна промяна - всички ученици ще отидат в Първо основно училище, за да започне ремонта в СУ „П. Кр. Яворов“. Ръководствата на двете учебни заведения трябва да осигурят едносменен режим за обучение за учениците в началния курс, а за останалите възрастови групи се обсъждат варианти за двусменен режим.


Поради големия брой на ученици в VII СУ "Найден Геров" преместването им е планирано в четирите най-близки училища, както следва: 
- Децата от I и II клас ще отидат в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Предприемат се стъпки пред РУО – Варна, те да преминат в първа смяна. По искане на родителите ще се извърши обезопасяване на стълбищата с предпазни первази и парапети. 
- Подготвителните групи за 5 и 6-годишните и децата от III и IV клас ще се обучават в ОУ „Черноризец Храбър“.  
- Учениците от V до VII клас ще бъдат преместени в Първа езикова гимназия
- Учениците от VIII до XII клас ще бъдат преместени в IV EГ „Фредерик Жолио Кюри“.

Те ще се обучават втора смяна в приемащите училища. 


Учениците от ОУ „Константин Арабаджиев” от филиалната сграда ще бъдат преместени в основната сграда на училището, като се запази едносменния режим и целодневната подготовка на учениците.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

17.08.2018 | 09:20

Съобщение

Във връзка с провеждане на фестивал на рок музиката „Varna Mega Rock” на Морска гара Варна ще бъде преустановено движението на автомобили по ул.„Вълноломна“ от 12,00 ч. до около 23,30 ч. в дните...
виж всички