Навигация

25Май


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Учредиха нова регионална туристическа организация

19.05.2017 | 17:20

Организация за управление на Варненски Черноморски туристически регион бе учредена днес. В работната среща, която се проведе в областната управа, се включи и кметът на Варна Иван Портних. "Това е добра перспектива за региона – както за утвърждаване на регионалния туристически продукт, така и за привличане на повече средства по национални и европейски програми. Голяма стъпка в тази посока бе и привличането за временна заетост на чуждестранни граждани. Това беше ключово за обезпечаването на туристическия сезон", каза кметът на Варна.  


По-късно той се включи среща с бранша, организирана от вестник "Стандарт" на тема "Конкурентоспособност на българския туризъм - възможност за удължаване на сезон лято 2017". В пряк диалог между представители на изпълнителната, местната, законодателната власт и бизнеса бяха обсъдени възможностите за увеличаване броя на туристите и налагането на България и Варна като атрактивна дестинация. В разговорите участваха и кметовете на общините Бяла, Аврен, генералният консул на Руската Федерация във Варна, представители на МВР, на летище Варна, пристанище Варна. 


Иван Портних маркира две задачи, които трябва да бъдат решени - борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата. "Необходима е спешна подкрепа от държавата, защото общината няма как сама да се справи с този наболял проблем", каза той. Кметът на Варна подчерта, че е голям пробив откриването на нови 10 въздушни дестинации до Варна на различни авиокомпании. Той настоя за законодателни промени, свързани с даване на повече правомощия на общините за управление на минералните извори. "Ние инициирахме законодателна инициатива в рамките на предходния парламент, за съжаление обаче, не стигна времето да бъде финализирана. Надявам се това да стане факт сега", каза той.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички