Навигация

24Ноем


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Учредиха нова регионална туристическа организация

19.05.2017 | 17:20

Организация за управление на Варненски Черноморски туристически регион бе учредена днес. В работната среща, която се проведе в областната управа, се включи и кметът на Варна Иван Портних. "Това е добра перспектива за региона – както за утвърждаване на регионалния туристически продукт, така и за привличане на повече средства по национални и европейски програми. Голяма стъпка в тази посока бе и привличането за временна заетост на чуждестранни граждани. Това беше ключово за обезпечаването на туристическия сезон", каза кметът на Варна.  


По-късно той се включи среща с бранша, организирана от вестник "Стандарт" на тема "Конкурентоспособност на българския туризъм - възможност за удължаване на сезон лято 2017". В пряк диалог между представители на изпълнителната, местната, законодателната власт и бизнеса бяха обсъдени възможностите за увеличаване броя на туристите и налагането на България и Варна като атрактивна дестинация. В разговорите участваха и кметовете на общините Бяла, Аврен, генералният консул на Руската Федерация във Варна, представители на МВР, на летище Варна, пристанище Варна. 


Иван Портних маркира две задачи, които трябва да бъдат решени - борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата. "Необходима е спешна подкрепа от държавата, защото общината няма как сама да се справи с този наболял проблем", каза той. Кметът на Варна подчерта, че е голям пробив откриването на нови 10 въздушни дестинации до Варна на различни авиокомпании. Той настоя за законодателни промени, свързани с даване на повече правомощия на общините за управление на минералните извори. "Ние инициирахме законодателна инициатива в рамките на предходния парламент, за съжаление обаче, не стигна времето да бъде финализирана. Надявам се това да стане факт сега", каза той.

16 проекта на Варна

Варна - Европейска младежка столица 2017

Варна - Европейска младежка столица 2017

Фокусът е поставен в сферата на социалните иновации и по-специално върху развитието на социалното предприемачество, разглеждано като инструмент...
още виж всички
Сервизна информация

09.11.2017 | 16:45

Съобщение

Във връзка със заснемането на филмов проект на 10-ти ноември за времето от 6:00 часа  до 09:00 часа ще бъде преустановено движението на автомобили на ул. „Шипка“ – в частта от кръстовището с бул....
виж всички