Навигация

25Юни


Изтегли изображение: [1] 

Учители се обучават да работят с "Поколение Z"

18.12.2018 | 14:10

Учители, директори на училища и на детски градини ще бъдат обучавани на тема „Поколението Z: профил и нагласи към образованието“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Срещата ще се проведе утре в Градската художествена галерия  "Борис Георгиев", като част от Общинската програма за квалификация и насърчаване на педагогическите специалисти.

 

Поколението Z включва деца, родени между 1995 и 2010 г. Обучението има за цел да повиши информираността на педагозите относно интересите и нагласите към училището и образованието, както и да идентифицира нови подходи за работа с младежите.  Една от специфичните характеристики, които определят профила на това поколение е, че то живее във високотехнологична среда, активно използва социалните медии, поддържа непрекъсната, устойчива и опосредствана от технологиите комуникация със света. Затова учителите имат нужда от "сверяване на часовника", поясниха организаторите.

 

Дискусията ще е с фокус върху няколко теми- дигиталната свръхграмотност и четивна неграмотност, присъствието на младежите в социалните мрежи и отсъствията им от образователните институции и пазара на труда, както и дигиталното включване и социално изключване. Нагласите към образованието, мотивацията за учене, взаимоотношенията и доверието към съученици и учители, също ще бъдат поставени като теми.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.06.2019 | 15:38

Съобщение

От общинската фирма „Градски транспорт" съобщават, че във връзка с Черешова задушница на 15-ти юни, събота, автобусните линии 40, 18, 118, 118 А и 55 със следното разписание:   ...
виж всички