Навигация

23Апр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10] 

Ученици и студенти управляваха Община Варна за един ден

30.10.2018 | 16:00

Ученици и студенти от Варна се запознаха пряко с работата на администрацията в Община Варна, в рамките на 17-то издание на националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от „Джуниър Ачийвмънт“. Адриана Узунова – ученичка във Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, пое ръководството на общинската администрация. "Като представител на младото поколение благодаря на организаторите,на Община Варна и лично на кмета Иван Портних за дадената ми възможност, макар и за един ден, да застана начело на управлението на града. Мисля, че ще бъдем полезни за развитието на Варна, като дадем свой принос, енергия, ентусиазъм - не само днес и в тази инициатива, но и за в бъдеще“, заяви Адриана. Досега тя има опит в предходни издания на инициативата, като вече е била заместник-директор в своето училище и експерт в район „Приморски“ за един ден.

 

 „Това е интересна инициатива, която дава възможност на тези млади и активни хора да опознаят общинските и държавни институции в реални условия, да разбират как протича работния процес. Ще бъде интересно да чуем техни предложения, идеи. И се надявам след днешния ден нашите заместници да изберат за свое развитие дейности, свързани с обществени структури", заяви кметът Иван Портних. Работният ден на кмета Иван Портних и на младежкия кмет Адриана Узунова продължи с участие в семинара на фондация „Българска памет“ на тема: „Предприемачеството и високите технологии“. 

 

В рамките на инициативата в работата на общинската администрация се включиха още: Надежда Боянова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и Ванина Керанова, студентка в МУ „Професор д-р Параскев Стоянов“, които заеха местата съответно на двамата зам.-кметове Тодор Иванов и Христо Иванов. Мястото на секретаря на Община Варна Нора Момчева зае Веселина Славова – студентка в Икономическия университет. Управлението на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“ бе дадено на Александър Желязков – ученик във ВТГ „Георги Стойков Раковски“; дирекция „Туризъм“ пое Ивелина Борисова – студентка в Медицинския университет, дирекция „Култура и духовно развитие“ - Съни Добрева, дирекция „Социални дейности“ – Десислава Христова, дирекция „Спорт“ – Мелинда Махмудова, и дирекция „Здравеопазване“ -  Тамира Тахтакесен, всичките са ученици от ПГИ „Д-р Иван Богоров“. На финала на работния ден участниците получиха специални грамоти. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

20.04.2019 | 13:18

Съобщение

Във връзка с полагане на асфалт на бул. “В. Левски” в участъка от ул. “Подвис” до кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител” на 22-ри април, понеделник, от 8 ч. до 18 ч. ще бъде затворено за...
виж всички