Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Тематични филми и беседи в рамките на кампанията „Не шофирай , ако си пил“

14.05.2019 | 11:39

За единадесета поредна година дирекция „Превенции” към Община Варна организира кампания „Не шофирай, ако си пил!“.  По време на инициативата ще бъдат прожектирани тематични филми, ще се проведат беседи в училищата и ще се раздавани  тениски, балони, стикери, ароматизатори, силиконови гривни, подложки за напитки, плакати и бележници с превантивно послание за разумно поведение на пътя. Кампанията се организира в партньорство със сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Варна, областен отдел „Автомобилна администрация“, БЧК – Варна, единадесет варненски средни училища ( I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фр. Ж. Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, Професионална техническа гимназия,  МГ „Д-р П. Берон“, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров",  Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“) и ПГГСД „Николай Хайтов“, Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП, варненските университети и частни фирми. Кампанията ще продължи до 31-ви май. 

 

Днес от 17 ч. на входа на Морската градина ще се проведе и градска кампания, която предвижда демонстрации с алко-очила. Пътни полицаи ще разясняват административната и наказателната отговорност и правните последици при пътнотранспортно произшествие.

 

От началото на месец април областният съвет на Български червен кръст – Варна, в партньорство със сектор „Пътна полиция“, реализира  проект „Шофирай, разумно!“#2,  който се финансира от дирекция „Превенции“, Община Варна. По време на инициативата се очаква да бъдат достигнати над 2 000 младежи на възраст между 18-25 г.  Предвижда се обучение по първа долекарска помощ за кандидат-шофьори, запознаване с влиянието на алкохола и наркотиците върху организма на човек при шофиране и с наказателната отговорност, която носи всеки при констатиран положителен тест.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички