Навигация

29Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Съвместна изложба представя градовете Тирана и Тбилиси

07.02.2020 | 18:00

Съвместна изложба, организирана от посолствата на Албания и Грузия в България и Регионалния исторически музей във Варна, представя столиците на двете държави - Тирана и Тбилиси. На официалното откриване на експозицията в зала „Север“ на музея присъстваха посланиците на Албания Н. Пр. г-жа Доника Ходжа, и на Грузия Н. Пр. г-жа Тамуна Лилуашвили.

 

„Здравейте, името ми е Тирана“ представя хронологична ретроспекция на развитието на албанската столица, която, според съществуващите документи, е основана през 1614 година. Археологически находки показват, че на мястото й е имало селище още през 6 век. Чернобелите фотографии изобразяват известните тирански мозайки, централния площад, часовниковата кула, както и редица други емблематични за града места.  

 

„Здравейте, името ми е Тбилиси“ се показва за първи път и включва съвременни изображения, представящи грузинската столица. Смесица от архитектурни стилове, хармония на минало и настояще, събрани в колекция от 25 цветни снимки.

 

Изложбата се организира със съдействието на отдел „Най-нова история“ към РИМ – Варна и ще може да бъде разгледана до края на март.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.09.2020 | 14:42

Съобщение

Веднага след получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. „Княз Борис I“  на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е...
виж всички