Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1] 

Световноизвестен тромпетист ще свири в родна Варна

08.07.2019 | 14:19

Първият тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър в Аместердам – Мирослав Петров, ще представи рецитал с пианиста Боян Бъчваров пред варненската публика. 

 

Те ще изпълнят „Импресия за тромпет“ на 9-ти юли от 19.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Зрителите ще имат възможност да се насладят на „Ария на звънчетата“ от операта "Лакмѐ" на Лео Делиб, в аранжимент на Рафаел Мендес, ще премине през "Концерт за колоратурен сопран и оркестър" на руския автор Райнхолд Глиер, в аранжимент на Тимофей Докшицер, ще се потопи в "Размишление" на Чайковски и ще се докосне до четири от най-красивите песни на Рахманинов. Финалът ще бъде с "Концерт за тромпет и оркестър" на френския неокласик Анри Томази.

 

Мирослав Петков започва музикалния си път от родната Варна в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. След четири години, през които е първи тромпет в Националния театър в Манхайл, Германия, той е избран за първи тромпетист и на един от най-престижните оркестри в света – Кралският Концертгебау в Амстердам. Освен майстор в класическия репертоар, той е обичан от публиката и заради интерпретациите си в джаза, интересува се и от фолклор и успешно го вплита в своите джаз импровизации.


Събитието е част от Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорстов с Министерството на културата - тук.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички