Навигация

10Дек


Изтегли изображение: [1] 

Започва ремонт на СУ „Димчо Дебелянов“

13.11.2017 | 13:45

В СУ „Димчо Дебелянов“ започва реконструкция и строително-монтажните работи по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Училището е сред 10-те образователни институции, в които ще бъдат инвестирани 16,3 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. Вече са приключили тръжните процедури  и  има избран изпълнител, който може да стартира предвидения ремонт. Поради мащабността на предвидените строително-монтажни дейности се налага временно преместване на ученици в други образователни институции. Промяната в организацията на учебния ден - премахване на целодневна форма на обучение, преминаване на двусменен режим и др., ще бъде съобразена с учебните планове и ще бъде извършена при стриктно съблюдаване на нормативната уредба, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.


Разпределението на учениците от СУ „Димчо Дебелянов“  ще се извърши както следва:  I и II клас ще бъдат временно преместени в СУ „Елин Пелин“ / осигурена по една стая за занималня за сборни групи /;  Подготвителна група, III и IV клас – в сградата на ОУ “Иван Вазов“ и в Професионална гимназия по електротехника /осигурена е една зала за занималня за трети и четвърти клас/;  от V до XII клас – в СУ “Любен Каравелов“. Точната дата на преместването ще бъде оповестена от учителите или директора на училището. Осигурена е възможност при настъпване на непредвидени обстоятелства ОУ „Стоян Михайловски“ също да приеме деца и ученици. Предложението за временната организация трябва да бъде одобрено и на сесия на Общинския съвет.


В още три училища тече подготовка по започване на ремонтни дейности- в Първо основно училище, в 7 СУ „Найден Геров“ и в ОУ „Константин Арабаджиев“. Във всичките общо 7 училища и три детски градини, които ще бъдат ремонтирани със средства по ОП "Региони в растеж", ще бъдат изпълнени и изисквания за достъпна среда - изграждане на рампи за достъп на инвалидни колички, самостоятелни санитарни възли, а размерите на входни врати и стълбищните рампи ще бъдат с по-лесен достъп за хора с увреждания.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

26.11.2018 | 11:21

Съобщение

ОП "Комплекс за детско хранене" информира, че поради повреда на автомобил, доставката на храна днес 26-ти ноември, ще се забави с 10 до 15 мин. в следните обекти: Иван Кацарски - ж.к."Възраждане",...
виж всички