Навигация

17Янр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Стотици се включиха в Европейския ден без автомобили във Варна

22.09.2019 | 12:00

Стотици привърженици на безмоторното придвижване в градски условия се включиха в инициативите „Върви с нас“ и "С велосипед из Варна". Повод за тях бе Европейския ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори са Община Варна, велоклуб "Спартак", сдружение „Варна-Европейска младежка столица“.

 

Състезателната част на инициативата „С велосипед из Варна“ събра представители на голяма част от велоклубовете в морската столица.  Състезателите се включиха в шосеен преход от Младежки дом до Катедралата и обратно, второто състезание по маутинбайк за мъже и жени и третото - скоростно шосейно колоездене отново за мъже и жени.

 

Инициативата „Върви с нас“ ще продължи до 19.00 ч.  и през целия ден в зоната (от бул. "Сливница", от кръстовището с бул. "Осми приморски полк" - бул."Княз Борис I" до Икономическия университет) ще има демонстрации, атракции, работилници и забавления като: ходене, ролери, скейт, споделено пътуване, умни автомобили, колоездене и други, които насърчават придвижването в градска среда без автомобили.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

30.12.2020 | 14:32

Съобщение

Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост” във Варна. Първите минути на Новата 2021 година ще...
виж всички