Навигация

1Юни

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Стартира проектът за благоустрояването на междублокови пространства в район „Вл. Варненчик“

05.12.2018 | 17:25

Стартира проектът „Благоустрояване на междублоковите пространства в район „Владислав Варненчик“, IV-ти м.р., в т.ч. основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“ по оперативна програма „Региони в растеж“. Предвижда се преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа, подмяна на подземна инфраструктура. Начало бе дадено днес и на дейностите по благоустрояването на междублоковите пространства в подзона район „Младост“, включващо естетизация и модернизация на пространството, заключено между ул. „Ана Феликсова“, ул. „Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локално на платно на бул. „Трети март“.


Продължава благоустрояването и на ул. „Георги Бенковски“ от бул. „Владислав Варненчик“ до ул. „Д-р Пискюлиев“, която също се изпълнява по проекта по ОП „Региони в растеж“. Досега се изпълняваха дейностите в друг участък - от бул. „Сливница“ до бул. „Владислав Варненчик“, където бе  изцяло подменена подземната инфраструктура, извършено е цялостно преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри. Предстои да бъде монтирана и „интелигентната пешеходна пътека“, а последният износващ слой асфалт ще бъде положен през пролетта, когато метеорологичните условия позволят.


Официално приключиха дейностите по реконструкцията на бул. „Мара Тасева“ в район „Аспарухово“. Подменени са подземните комуникации, удвоени са платната за движение, изградено е кръгово кръстовище, улицата е изцяло преасфалтирана, изградени са детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи на територията на парка. 

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички