Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1] 

Стартира кампанията „Закъде пътуваш“

16.04.2019 | 11:48

Ежегодната кампания за превенция на трафика на хора, с цел трудова експлоатация „Закъде пътуваш“, ще се проведе в периода април-май. Допълнителен акцент тази година е безопасността в Интернет пространството. Организатори са дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с местната и с националната комисия за борба с трафика на хора.

 

Цели на кампанията е да информира деца и младежи в училищна възраст, студенти и представители на уязвими групи (безработни) за рисковете, свързани с трафика на хора, с цел трудова експлоатация; Безопасно ползване на социалните мрежи и сайтовете за запознанства, за предпазване от попадане в ситуация на трудова експлоатация.

 

В рамките на кампанията ще се проведат информационни сесии по метода „връстници обучават връстници" във варненските гимназии, с разкрити училищни превантивни клубове (УПК); ролеви игри – симулации на ситуации, в които се случва набирането на хора с цел трудова експлоатация; разяснителни кампании в междучасията с раздаване на информационни материали. Партньори в кампанията са Дирекция „Бюро по труда“, Граничното полицейско управление при аерогара- Варна, университети и училища.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички