Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Софийската филхармония с морска премиера на музикалното „Варненско лято“

11.07.2019 | 15:56

На 13-ти юли в зала 1 на Фестивалния и конгресен център под палката на маестро Найден Тодоров Софийската филхармония ще изпълни за пръв път „Токата“ на проф. Милко Коларов.
 
Солист е австрийският виртуоз Юлиан Рахлин, който идва със своя Страдивариус и ще свири Концерт на Шостакович. 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров  ще бъде отбелязана с неговата „Еврейска поема“ оп. 48. За пръв път на фестивала като солист ще гостува един от най-ярките цигулари от своето поколение – Юлиан Рахлин. Роденият във Вилнюс австрийски музикант е на върха на творческата си кариера. Преподава във Виенската филхармония и води майсторски класове по цял свят. Има и активна благотворителна и просветителска дейност като посланик на добра воля на UNICEF. Юлиан Рахлин свири на цигулка Страдивариус Ex-Liebig от 1704 г., а също и на виола Бергонци от 1786 г. На „Варненско лято“ заедно със Софийската филхармония Рахлин ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър №2, оп. 63 от Прокофиев. Финалът на програмата ще бъде с "Еврейска поема" от Панчо Владигеров.
 
Събитието е част от Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорстов с Министерството на културата - тук.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички