Навигация

8Авг

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Служител на Община Варна с награда „Приятел на Карин дом“

20.12.2019 | 13:00

Луиза Каспарян, началник отдел “Социални дейности и жилищна политика” в Община Варна, получи награда "Приятел на Карин дом", в знак на благодарност за дългогодишна та подкрепа, съпричастност и принос към социалното заведение. „Тя е изключителен професионалист и експерт в областта на социалната работа. Подкрепя Карин дом от самото начало, за да развива качествени и иновативни услуги за деца и семейства в риск“, споделиха от социалната институция. Община Варна е активен партньор на Карин дом, като една от последните инициативи бе предоставяне на парцел в района на Очна болница за изграждане на нова сграда на дома. Там ще бъдат интегрирани социални и образователни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специални нужди и техните родители, както и обучителен център за специалисти, работещи в сферата.За целта през месец ноември бе обявено и началото на международен архитектурен конкурс за идеен проект за новата сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства.


Карин дом подкрепя семействата на деца от 0 до 3г. и развива една социална услуга, която няма еквивалент в България – програма „Ранна интервенция“. От терапевтичните програми са се възползвали стотици семейства от Варна, региона и страната, чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция”. 


От 2013 г. услугите по програмата са част от социалната програма на Община Варна, като 52% от преминалите деца през нея, не се нуждаят от ползване на терапия, специализирани услуги или ресурсно подпомагане в детското заведение.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

05.08.2020 | 15:12

Съобщение

25 души от дом за възрастни хора „Гергана“ са с положителни проби за коронавирус. Трима от заразените са от персонала, останалите 22 души – потребители на дома. Всички са в добро общо състояние,...
виж всички