Навигация

5Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Със спектакъла "Опит за летене" откриват Театралния фестивал

08.05.2019 | 12:34

XXVII издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи и арт събития – представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър.

 

„Тазгодишната програма се опира на истината, че цялото богатство на природата се състои в разнообразието. Защо да не съществува и в изкуството и то в най-живото – в театъра“, разказа актрисата Цветана Манева, която е председател на настоятелството на Фондация “VIA FEST“ - Международeн театрален фестивал „Варненско лято“. Тя благодари на варненската публика и Община Варна за партньорството и дейното участие.


Програмата ще е в четири модула: „Българска селекция“, „Международна селекция“, „Програма Шоукейс“ и „Паралелна програма“ и ще зарадва варненци с повече от 30 събития. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви – 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и др. Мотото му е „Преливащи се театрални реалности“.

 

В основната програма ни очакват интересни, любопитни и провокативни прожекции, обясни на пресконференция днес Цветана Манева.  Участваха още проф. Николай Йорданов,  изпълнителен директор и д-р Асен Терзиев, главен координатор на фондацията, Коста Базитов – зам.-кмет, Антония Йовчева - директор на дирекция „Култура“ към Община Варна и др.

 

Откриването ще е със спектакъла на Народен театър „Иван Вазов“ „Опит за летене“ от Йордан Радичков.

 

Повече информация за програмата на адрес: http://viafest.org

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.06.2020 | 17:04

Съобщение

Във връзка с въвеждане на втория етап от „синята зона“ от 11.06.2020 г до 15.06.2020 г за времето от 08:00 ч до 18:00 часа ще се извършва рехабилитация на пътната настилка на ул. „Никола Кънев“ -...
виж всички