Навигация

25Юни


Изтегли изображение: [1] 

Санитарните помещения в СУ „Найден Геров“ са предвидени за ремонт със средства от общината

12.12.2018 | 12:33

Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ "Найден Геров" е предвиден да бъде извършен със средства от Община Варна. За целта вече са отпуснати 30 000 лв. към училището, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Изказването бе по повод разпространени снимки на неремонтирани тоалетни в сградата на училището, където се реализира проект за конструктивно укрепване и енергийна ефективност на сградата. 

 

Възложител на проекта е директорът на училището Мария Нестерова и включва дейности по конструктивно укрепване, поставяне на топлоизолация, ремонт на покрива, подмяна на вътрешните инсталации. Финансирането е по ОП "Региони в растеж". Община Варна е предвидила отпускане на средства за ремонт на санитарните помещения, които са извън проекта. 

 

"На разпространените снимки са показани неремонтирани тоалетни в училището. Едно от децата претърпя операция и нямаше как да ползва тоалетна с клекало, затова трябваше да осигурим моноблок. Говорих с бащата, разпространил снимките. Обясних, че нямаше как тоалетните да бъдат включени в проекта за ремонта на сградата, затова те ще бъдат ремонтирани допълнително", каза директорката.

 

Дирекция "Образование и младежки дейности" включва ежегодно в капиталовата си програма средства за ремонт на санитарни помещения в училища при подадени заявки от директорите. Обновени са в ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Васил Друмев", в момента се работи в ОУ "Иван Рилски"

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.06.2019 | 15:38

Съобщение

От общинската фирма „Градски транспорт" съобщават, че във връзка с Черешова задушница на 15-ти юни, събота, автобусните линии 40, 18, 118, 118 А и 55 със следното разписание:   ...
виж всички