Навигация

25Юни


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Ремонтират по проекти още две училища и една детска градина

11.12.2018 | 13:40

Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища и една детска градина във Варна – ОУ „Стефан Караджа“, на филиала на ОУ „Константин Арабаджиев“ и на ДГ №1 “Светулка".  Дейностите са по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“, който включва общо 10 проекта. Обектите са със 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта е увеличаване на дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

 

Проектът на ОУ „Стефан Караджа“, което за 85-годишната си история не е било ремонтирано основно,  предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградата, укрепителни дейности, подмяна на ВиК инсталации, модернизация на сградния фонд, създаване на достъпна среда за хора с увреждания. В ОУ „Константин Арабаджиев“, което се помещава в 100-годишна сграда, ще се реализира и конструктивно укрепване, външно саниране, както и подмяна на всички инсталации, подови настилки и подновяване на дворното пространство.

 

Ремонтът на ДГ №1 “Светулка“ включва саниране на сградата, конструктивно укрепване, обновяване на дворното пространство, подмяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане. Предвидено е създаване на достъпна среда за деца със специални образователни потребности. На събитията днес присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, директори на училища, преподаватели.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.06.2019 | 15:38

Съобщение

От общинската фирма „Градски транспорт" съобщават, че във връзка с Черешова задушница на 15-ти юни, събота, автобусните линии 40, 18, 118, 118 А и 55 със следното разписание:   ...
виж всички