Навигация

22Янр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Ремонтират още две училища във Варна

12.04.2018 | 15:44

Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища във Варна - VII СУ "Найден Геров“  и Първо ОУ "Св. Княз Борис" I във "Владиславово".  Дейностите са по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ – по 16, 3 млн. лв. за всяко училище. Целта е увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

 

В СУ "Найден Геров ще бъде извършено конструктивно укрепване на сградата, която ще бъде санирана и пребоядисана. Ще бъде изградена рампа за инвалидни колички и пожароизвестителна уредба. В Първо ОУ "Св. Княз Борис" I ще бъде изградена достъпна среда за деца с увреждания, предстои конструктивно укрепване на сградата, ремонт на двора и изграждане на спортни площадки.

 

Миналата седмица бе обявен официален старт и на ремонта на СОУ "Димчо Дебелянов“. Трите училища са част от инвестиционната програма на Община Варна за изграждане на модерна образователна инфраструктура. "Ще направим всичко възможно строителните дейности да приключат до началото на новата учебна година“, увери Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ и ръководител на проектите. На събитието присъстваха Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет, Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, директори на училища, преподаватели.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

21.01.2019 | 17:43

Съобщение

По предписание на РЗИ - Варна, учебните занятия в Община Варна ще бъдат временно преустановени за осем дни - в периода 22.01-29.01.2019 г. Причината е достигане на епидемично ниво на...
виж всички